Lauanntaina haettiin uusin tulokas, sakemanni tietenkin . En oo aikasemmin nähäny noin hyvin liikkuvaa pentua 7vkoa ja rohkiaa. Äärettömän hyvä karvanen mugula. Ei oo meijän talos ollu noin hyvää ja lupaavaa pentua ikinä.

Matka meni loistavasti vaikka olikin pitkä. Välillä pysähyttiin pisulle ja taas jatkettiin. Kotia ku tultiin, otti muut vastaan hyvin. Ronjaki katto riiviötä et mikä tuo on ... Innolla oottelen, että päästään näyttelyihin ja kyllähän tuosta penikasta ois muuhunkin .

Talvi tuli, aamulla heräsin poijaan laittamaan kouluun ja huomasin et lunta oli satanut. Maa ihan valkonen. Johan oli koirilla hauskaa. Se on aina ihmeellistä tuo lumi. Saa koirat ihan villiksi.

Meillä suunnitellaan uusia koiratarhoja. Josko kohta rakennus urakka alkaa. Katetut tarhat kokonaisuudessaan, tuloo todella hienot. Talli remontoitu, pitäs vielä väli katto laittaa. Heposiakin läx Kiri ja Tyttö läx katteleen muita maisemia.

Oon tässä seuraillu ihmisiä ja sakemanni kasvattajia jonnin aikaa ja tullu siihen tulokseen et monellekki ahneus iskee. Eikö tässä maassa enää ajatella rotua ollenkaan, raha ratkasee. Tokkiinsa ja onneksi löytyy niitäkin kasvattajia jotka oikeasti ajattelevat rotua ja jalostavat eivät vain pennuta rahan kiilto silmissä. Ei tarvitse mennä kuin koiranettiin ja tutkia. Sitten ihmetellään miksi sakemannilla on huono maine... Sairaita ja epätyypillisiä luonteeltaan.. Mikään muu ei ratkase kuin et saadaan rahaa jolla eletään... Huh huh.. Onneksi itse voi ajatella toisin.. Tiedän montakin koiraa jota on käytetty "jalostukseen" jotka eivät kovin terveitä ole.. Joko itse sairastavat tai jättävät jälkeensä hyvin allergisoituneita pentuja.. mitä voi muutakaan ajatella kuin rahaa mitä niistä saadaan. Maailman kirjat sekaisin. Miettikää oikeasti ihmiset mistä otatta koiran ja miksi??  Koiranet on helkkarin hyvä olla olemassa .

Omat periaatteet on onneksi kunnossa. Ja tusina tavaraa ei ei liukuhihnalla tuoteta. Tänäkin vuonna kun katsoo pentue määriä koiranetissä samoilta kasvattajilta huh huh puhuu karuja lukemia.

Iloisempiin asioihin. Odotan innolla että tulee pysyvä lumi maahan. Hanget ja ihanan kirpeä pakkas ilma tekee gutaa kun metsässä samoilee. Koirat ovat elementissään kun saa lumessa pelmata ja itselläkin mukavampi lenkkeillä valoisassa ja raikkaassa ilmassa. Kuin mutaisessa pöheikössä.

Ens vuoden suunnitelmat ovat aikaslailla plakkarissa kuka tekee ja mitä tekee. Mihin päästään ja minne ei. Pennunkin tulevaisuus suunniteltu. Ja lisenssit hakusessa .

Meillä kävi eläinlääkäri tarkastamassa paikat ja elukat ja kaikki oli kunnossa. Koirat todella hyvässä kunnossa, tahat riittävän isot ja hyväkuntoiset. Hevoset hyvässä kunnossa, talli lain mukainen , ei korjattavaa. Kaiken kaikkiaan mahtavat tilat  koirilla ja hevosilla juosta ja oleilla Tämähän jo tiedettiin mutta hyvähän sen on eläinlääkärinkin todeta. Onpahan nyt lippu lappunen todistettavaksi näyttää . Tulen laittamaan sen kotisivuilleni nähtäväksi. Ja pyysin että joka vuosi kävisivät tarkasamassa tilat ja elukat jotta voi vuoden analyysin aina skannata sivuille.

Uudet kotisivut ovat webmasterin alla tekeleillä. Avataan pian

Talvi kausi alkaa ja me siirrytään raaheen treenimään haukiputaalta. Lyhyempi matka ja eri porukkaa välillä. Ei sillä että vanhassakaan vikaa olisi. Mutta etelempänä asuessa matka tulee lyhyemmäksi.

Hyvää syksyä kaikille!