Kylläpä taas huomaa, että tietyllä porukalla ei ole muuta aikaa, kun kuluttaa suomi24  palstalla. Naurettavaa hommaa . Nämä "tietyt" kasvattajat voisivat alkaa hoitamaan niitä omia koiriaan senkin ajan mitä kuluttavat kirjoittelemassa suoranaista paskaa muista ihmisistä. Kateus on inhottava asia ja syitä yritetään vierittää muitten niskaan mitä eivät itse ole saaneet tehtyä omiensa eteen . Onneksi on meitä normaaleja ihmisiä jotka haluavat viettää sen ylimääräisen ajan tehden koiriensa eteen jotain. Harrastaa, hoitaa ja viettää aikaa niitten kans. Eikä kuluttaa energiaansa palstoilla kirjoitellen mitä he itse ovat tehneet tai jättäneet tekemättä ja yritetään vierittää ne muitten niskaan säälittävää... Ja sama porukka kiusaa meitä monia normaaleja ihmisiä jotka yrittävät tehdä asiansa kunnolla, rehellisesti ja oikein! Ottaisivat oppia

Kevät tekee vauhdilla tuloaan ja aurinko lämmittää mukavasti.. Ulkona on mukava hommailla koirien kanssa ja treenatessa tulee kuuma, ihanaa. Viikoittain käy nyt hyvä porukka pihalla reenimässä ja saa samalla omat koirat reenattua mukavasti. Tatsi alkaa olla hyvässä kuosissa ja neidillä ikää 6kk:ta. Suuret suunnitelmat odottavat tyttöstä. Kunhan lumet sulaa on aika alkaa tekemään jälkeä tytsylle. Ja näytelmätkin pitäs avata. Paikalla olossa on vielä huomauttamista mutta pikkuhiljaa etiäpäin.. Syksyllä tai viimestään keväällä 12 suunnitelmissa BH. 

Ronja on ollut hellustelemassa onnistuneesti ja katsellaan kantoiko hetelmää.

Ikävästi Ronjan edellisestä pentueesta on paljastunut allergia tapauksia monta, ja pentueen isän monista muista pentueista identtisiä allergioita. Ronja olisi jäänyt kokonaan pois jalostuksesta ja jäänyt eläkkeelle, mutta onneksi selvisi tosiasioita. Ronjan pentueen isä on jättänyt jälkeensä moneen muuhun eri pentueeseen sairaita jälkeläisiä (allergisia) joten Ronja ei sitä periytä. Tämän kyseisen uroksen jälkeläisiä jotka ovat sairaita on jo todella paljon 5 eri yhdistelmästä Ronja vaan sattumoisin sattuu olemaan yksi emistä jotka on astutettu kyseisellä uroksella .. Ronjasta otimme lokakuussa allergia testit ja yleiskatsaus verenkuvasta ja kokeet tuli takaisin puhtaana.. Ei mitään! Ja keskustelimme ell kanssa mahdollisesta astutuksesta, että uskaltaako käyttää. Ja ell vahvisti tilanteen, että uskaltaa hyvin pitkälle näitten eri pentueiden kohdalla missä on isänä tämä kyseinen uros on uros syyllinen kantajana ja periyttäjänä tähän kyseiseen vyyhtiin. Niin monta eri pentueesta olevia tapauksia. Jotkut pentujen omistajista haluaa asian viedä eteenpäin ja nämä ell lausunnot ja kokeet toimitetaan kennelliittoon. Jotta ihmiset saavat tietää mitkä koirat kantaa tätä. Ja ihmiset valveutuisivat tutkimaan mistä ottavat koiraa ja ketkä ovat rehellisiä koiriensa sairauksista.

Me jotka välitetään koiristamme ja kasvattamistamme roduista haluamme olla rehellisiä myös niistä asioista joita monet kasvattajat peittelevät!! Yhdessä terveempiin koiriin!